Team

Merel Franx

directie

Voor Merel is de Kultuurwerkplaats letterlijk en figuurlijk thuis komen. Als jongste dochter van oprichters Harry Franx en Lisa Böll weet ze niet beter dan dat kunst en cultuur iets is dat je beleeft en deelt met de mensen om je heen. Ze groeide op in het woonhuis naast de Kultuurwerkplaats en was er daarmee elke dag te vinden: eerst spelend tussen de podiumdelen, later als vaste kracht achter de bar of als programmamaker. 

De Kultuurwerkplaats en Merel delen hun verjaardag; de officiële opening van de Kultuurwerkplaats vond plaats op 16 januari 1993, precies een jaar later werd Merel geboren. Veel trouwe bezoekers hebben Merel er dan ook zien opgroeien.
In 2023 heeft Merel het stokje overgenomen van haar ouders en vormt zij samen met Hans Hermans vol trots de nieuwe directie. Met haar achtergrond als dansmaker en kunsteducator richt Merel zich binnen de Kultuurwerkplaats naast het reguliere programma-aanbod en de verhuur in het bijzonder op talentontwikkeling van jonge makers en kunsteducatie voor basis- en voortgezet onderwijs.

Hans Hermans

directie

Hans is voor veel bezoekers van de Kultuurwerkplaats een bekend gezicht. Hij is al zo’n vijftien jaar als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Filmhuis Oosterbeek die elke week drukbezochte filmvoorstellingen organiseert in de Kultuurwerkplaats. 

Hans is journalist en documentairemaker met een ontembaar verlangen om de wereld over te reizen om verhalen te vertellen. Als hij niet op pad is voor zijn werk, vind je hem in de Kultuurwerkplaats. Daar kan hij als filmfreak en jazzcat zijn liefde voor film en muziek uitleven. Zo houdt hij graag een enthousiast ‘filmpraatje’ voorafgaand aan de voorstellingen van Filmhuis Oosterbeek. Met datzelfde enthousiasme kondigt hij ook graag de optredens aan in onze maandelijkse concertserie Jazz Sunday. 

Samen met mededirecteur Merel Franx is Hans verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de Kultuurwerkplaats, de programmering en de verhuur. Ook is Hans het aanspreekpunt voor alles wat met onze concertserie Jazz Sunday te maken heeft.

Harry Franx

bestuur

Zeg je Harry Franx, dan hoor je in gedachten een bulderende lach. Die lach is misschien wel het bekendste handelsmerk van een van de oprichters van de Kultuurwerkplaats, Harry Franx. Zonder Harry en zijn vrouw Lisa Böll was er geen Kultuurwerkplaats. Meer dan dertig jaar geleden stonden zij aan de basis van onze creatieve broedplaats.

In het dagelijks leven geeft Harry -naast de vele uren die hij nog steeds met veel plezier maakt achter de bar van de Kultuurwerkplaats- leiding aan de Oosterbeekse bouwcoöperatie De Aandacht. 

Harry is een enorme filmkenner en is dan ook mede verantwoordelijk voor de programmering van Filmhuis Oosterbeek. Daarnaast heeft deze liefhebber van jazz een jaloersmakende collectie jazz-albums op vinyl en het is dan ook niet verbazingwekkend dat hij een van de drijvende krachten is achter onze concertserie Jazz Sunday. 

Na tientallen jaren de Kultuurwerkplaats geleid te hebben, heeft Harry de dagelijkse leiding onlangs overgedragen aan Merel Franx en Hans Hermans. Harry is daarmee niet langer het aanspreekpunt voor boekingen en vragen over verhuur, maar is nog steeds een van onze gastheren en bewaakt bovendien als bestuurslid van de Stichting Kultuurwerkplaats Oosterbeek de koers en continuïteit van de organisatie.

Angela van de Kerkhof

facilty manager

De Kultuurwerkplaats heeft in juli 2023 haar team aangevuld met een kersverse facility manager: Angela. Maar zo kersvers is ze niet, want ze was voor deze tijd al zo’n dertien jaar achter de bar van de Kultuurwerkplaats te vinden. Ze raakte bevriend met Merel en rolde zo de Kultuurwerkplaats in.

Er klonk dan ook een volmondige ‘ja’ toen ze werd gevraagd om een nieuwe functie te gaan invullen. Ze heeft menig feestje en evenementen verslonden in de Kultuurwerkplaats en niets is haar te gek. Angela is dan ook een manusje van alles die het bezoekers graag naar de zin maakt. Daarnaast werkt ze ook parttime als praktijkondersteuner-GGZ in de huisartsenzorg. Andere mensen centraal zetten, is dus iets wat ze het liefste doet en waar ze blij van wordt.

Angela is verantwoordelijk voor alle boekingen van de Kultuurwerkplaats en zorgt dat alles in kannen en kruiken is voor zowel de bezoekers als het personeel. Om telkens weer te horen hoe bijzonder iedereen deze plek vindt, maakt dat ze altijd met plezier naar haar werk komt. Hoewel ze niet zozeer actief betrokken is bij het culturele programma van de Kultuurwerkplaats, brengt ze met haar theaterachtergrond een grote liefde voor films, muziek en cultuur mee.