Cursussen

Maandag

12.00 – 17.00u
Zanglessen door
Marjolein Berkvens
Info: 06-57616461

Dinsdag

Woensdag

Elke woensdagmiddag zijn er dans- en musical lessen voor kinderen te volgen bij De Kultuurwerkplaats. De lessen worden gegeven door De Vloer School Voor Podiumkunsten.

11.00 – 11.45u
Peuterdans
13.00 – 13.45u
Kleuterdans
13.45 – 14.45u
Musical les groep 3 – 4
14.45 – 15.45u
Musical les groep 5 – 6

Op woensdag 21 februari starten de groepslessen piano en gitaar voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Tijdens de groepslessen leren de leerlingen het instrument beheersen door middel van leuke popmuziek. Ze leren noten lezen, samen spelen en de algemene kennis over muziek wordt behandeld tijdens de wekelijkse muziekquiz! Twee keer per jaar werken de leerlingen naar een uitvoering toe.

16.15 – 17.00u
Groepsles piano

17.15 – 17.45u
Groepsles gitaar

De lessen worden gegeven door Manuel Reijn van de Muziekleraar. Opgeven kan door een mailtje te sturen.

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Elke zondagochtend kan je in de Kultuurwerkplaats tot rust komen tijdens de wekelijkse yoga-les. Hatha Flow versterkt het lichaam, kalmeert de geest en opent het hart.

De les is van 10.00 tot 11.00 uur en wordt gegeven door onze vaste docente Constantina Psyllou. De kosten van een losse les zijn € 10,- Vrije aanloop is mogelijk, maar als je verzekerd wilt zijn van een plekje kun je het beste een mailtje sturen.

Leren in de Kultuurwerkplaats

We hebben een mooi aanbod van vaste cursussen die elke week worden gegeven. Je leest er alles over op de gekleurde tegels en ziet daar ook ook waar je je kunt opgeven voor een proefles.
Ben je zelf een aanbieder van culturele cursussen en wil je de Kultuurwerkplaats huren om er workshops te geven? Neem dan contact met ons op.
Naast het vaste lesaanbod, geven we ook cursussen op verzoek:

Presentatietraining

Wil je leren hoe je zonder knikkende knieën in de schijnwerpers een verhaal houdt voor een volle zaal? Het kan in de Kultuurwerkplaats!

Je trainer is Hans Hermans. Deze Oosterbeekse documentairemaker en presentatietrainer heeft inmiddels dertig jaar ervaring als journalist -en programmamaker. Naast zijn werk voor de Kultuurwerkplaats, maakt Hans met zijn bedrijf ICU Documentaries documentaireseries voor de publieke omroep en ook maakte hij bekroonde documentaires voor een internationaal publiek. 

Tijdens zijn werk als televisiemaker regisseerde Hans regelmatig presentatoren op locatie en de kennis die hij daarbij opdeed, komt goed van pas in de presentatietrainingen die hij in de Kultuurwerkplaats geeft. Daarbij kiest hij een aanpak die precies aansluit bij wat je wilt leren of bereiken. Dat kan in een één op één workshop, maar ook is het mogelijk om een dag aan de slag te gaan met een aantal collega’s en daarbij ook van elkaar te leren. De maximale groepsgrootte is vier cursisten per dag. 

Verwacht tijdens de training geen ellenlange powerpointpresentatie over de theorie van succesvol presenteren. Een training van Hans bestaat vooral uit heel veel doen en de theorie komt daarbij vanzelf voorbij. Je presentaties kijken we terug op het witte doek. Confronterend? Jazeker. 😉 Maar bovenal bijzonder leerzaam. 

De Kultuurwerkplaats is de ideale plek om te leren hoe je een boeiende presentatie houdt. Neem contact op met Hans als je meer wilt weten.