Educatie

Kunstonderwijs

Met een eigen theaterprogramma biedt de Kultuurwerkplaats kunsteducatie aan voor scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs. De Kultuurwerkplaats selecteert voorstellingen van uiteenlopende makers in verschillende disciplines. 

Denk aan; dans, theater, mime of muziektheater. In de selectie wordt rekening gehouden met diverse leeftijdsgroepen en de thematische aansluiting. Sommige van de voorstellingen zijn zelfs speciaal in- en voor de Kultuurwerkplaats geproduceerd.

De Kultuurwerkplaats is een intieme plek waar kinderen kunnen beleven hoe het is om naar een theatervoorstelling te gaan. We denken dat het belangrijk is de leerlingen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met theater waar ze anders niet zo snel mee in aanraking komen. We willen kinderen uitdagen op een andere manier te leren kijken naar theater en ze aanzetten tot reflectie. We willen dat ze de voorstellingen niet passief ondergaan, maar willen hen op een fysieke manier uitdagen tot onderzoek naar wat ze gezien hebben.

Alle voorstellingen zijn met de klas te bezoeken op onze locatie. Het theaterbezoek kan worden uitgebreid met een prikkelende inleiding van een educatief medewerker van de Kultuurwerkplaats en afgesloten door een interactieve workshop door- en met de spelers of maker van de voorstelling. 

Wil je een gehele leerlijn rondom de thematiek van de voorstelling of een kort maakproces in de klas? Ook dat is mogelijk, elk bezoek aan een voorstelling kan worden uitgebreid met een workshops reeks op school gegeven door onze kunstdocenten.