Anton Goudsmit & Mozes Rosenberg

Een concert van twee virtuoze muzikanten kan fantastisch zijn, maar kan net zo makkelijk doodsaai worden als beide muzikanten niets anders doen dan het etaleren van hun virtuositeit. Gelukkig was daarvan totaal geen sprake bij het concert waarmee Mozes Rosenberg en Anton Goudsmit op zondag 7 januari 2024 het jazzjaar in de Kultuurwerkplaats aftrapten.

Integendeel.

In de afgeladen volle zaal speelden twee muzikanten die hun virtuositeit altijd ten dienste stelden van de muziek én -misschien nog wel belangrijker- van elkaar.

Wat je dan krijgt? Solo’s die naadloos in elkaar overgaan en twee muzikanten die met een onafgebroken lach op hun gezicht vol bewondering voor elkaars kunnen van rol wisselen. Dan weer legt Anton Goudsmit een groove neer waar Mozes Rosenberg vingervlug overheen soleert, om een minuut later de rollen om te wisselen waarbij het Goudsmit is die alle ruimte krijgt om te laten wat een ongelofelijk veelzijdige muzikant hij is.

Niet alleen de muzikanten, ook het publiek in de uitverkochte Kultuurwerkplaats kon er op deze eerste zondag van het jaar 2024 geen genoeg van krijgen.