Jeroen van Vliet & Afra Mussawisade

Het is maar goed dat we op tijd begonnen met opbouwen, want percussionist Afra Mussawisade had veel instrumenten meegenomen voor zijn optreden met pianist Jeroen van Vliet op zondag 3 december 2023. Het duurde dan ook wel even voor alles stond zoals het staan moest en klonk zoals het volgens de muzikanten klinken moest.

Daarna was het genieten. Van twee muzikanten die met zichtbaar plezier aan de slag gingen met het materiaal van hun prachtige album Gloom. Een plaat die op improviserende wijze tot stand was gekomen en die de muzikanten live dus wel voor wat uitdagingen stelde.

Dat ze daar geen enkele moeite mee hadden, bleek wel bij het horen van de noten die Van Vliet heerlijk loom liet vallen in Arrival, om een kwartier later met maximale bezieling de climax op te bouwen in het zo toepasselijk getitelde I’m Alive.

Daarmee combineerde de percussie van Afra Mussawisade op alle momenten wonderwel. Soms speelde hij klein en ondersteunend aan de piano, dan weer met volle overtuiging op de voorgrond tredend. Maar altijd in dialoog met de ander.

En met het genietend publiek.

Als vanouds maakte onze fotograaf Flip Witte weer mooie foto’s tijdens soundcheck, lunch en optreden die hieronder te bekijken zijn.