Rembrandt Frerichs & Efraïm Trujillo

Op de eerste zondag van oktober lijkt het wel zomer in Oosterbeek.

De zon schijnt ook in de Kultuurwerkplaats. Zo licht en tegelijkertijd vol energie is het spel van pianist Rembrandt Frerichs en saxofonist Efraïm Trujillo, die vandaag op het podium staan in de concertreeks Jazz Sunday.

Ze kenden elkaar al jaren, maar toch kwam het maar niet tot een gezamenlijk project. Tot ze in de zomer van 2020 in het Bimhuis samen speelden. Dat smaakte naar meer. Ze namen een prachtig album op vol standards, maar aan hun interpretatie van deze klassiekers is vandaag in de Kultuurwerkplaats helemaal niets standaard.

Hier spelen twee topmuzikanten die het aandurven elkaar keer op keer te verrassen. Soms is het daarbij de beurt aan Frerichs, die imponeert met zijn virtuoze spel op de piano, dan weer pakt Trujillo de ruimte door met zijn hele lijf alles uit zijn sax te halen wat erin zit.

Zo ziet maximale vrijheid in duo eruit.

Onze fotograaf Flip Witte wist de muzikale samenwerking van Frerichs en Trujillo weer prachtig te vangen, zoals je kunt zien op zijn foto’s hieronder.