Ilja Reijngoud & Ed Verhoeff

Op de eerste editie van Jazz Sunday na de zomervakantie, op zondag 10 september, klinken er klassiekers van Nederlandse componisten in de Kultuurwerkplaats. Ze zijn uitgekozen door trombonist Ilja Reijngoud en gitarist Ed Verhoeff. 

Het tweetal vormt een duo dat werken uit The Dutch Real Book speelt. Trombonist Reijngoud -die in zijn jeugd in Oosterbeek woonde, maar vandaag bekent dat hij er nog nooit heeft opgetreden- trapt af met werk van componist Rogier van Otterlo. Dat Mistige Rode Beest heet de track uit de film Turks Fruit, waarbij Reijngoud de partij van de mondharmonica voor zijn rekening neemt op de trombone. 

Nog verder terug gaat het in de tijd als ze samen het nummer Dag Schatteboutje van The Ramblers spelen, het jazzorkest uit het midden van de twintigste eeuw. Echt vliegen gaan de mannen als ze een nummer spelen van blazer Angelo Verploegen, die veel bezoekers van Jazz Sunday zich nog zullen herinneren van zijn prachtige optreden met Jasper van Hulten.

Brad’s Feast heet de compositie en als Verhoeff en Reijngoud het nummer spelen, gaan alle remmen los en geven de muzikanten zich helemaal. 

Hieronder kun je de foto’s bekijken die onze fotograaf Flip Witte maakte van het concert.