Hermine Deurloo & Erik Verwey

De eerste editie van Jazz Sunday in 2023 kent een primeur, want op zondagmiddag 8 januari is in de Kultuurwerkplaats voor het eerst het geluid van een mondharmonica te horen. Het instrument wordt bespeeld door Hermine Deurloo die samen met pianist Erik Verwey een prachtig optreden verzorgt, vol lyrische én dynamische klanken.

Pure filmmuziek is het, je hoeft alleen nog maar je ogen te sluiten en de beelden komen vanzelf.

About a Home luidt de titel van het album dat ze later dit jaar samen gaan opnemen en waarvan ze vandaag al veel nummers spelen. Verwey schreef er een groot aantal tracks voor en noemt het ‘een muzikale vertelling over thuis zijn, weggaan en alles wat dat met zich meebrengt’.

In zekere zin is het optreden voor Verwey een thuiswedstrijd, zo vertelt hij tussen het spelen door. De geboren Arnhemmer weet dat er veel familie en vrienden in de zaal zitten. Het is dan ook geen vreemde keuze om vandaag de door hem geschreven track Mothers Lament te spelen.

Als Verwey vervolgens het snel repeterende intro inzet en Deurloo invalt op haar harmonica, weten zowel de moeder van de pianist als de andere bezoekers in de zaal: dit is muzikaal thuiskomen.

Hieronder een selectie van de foto’s die onze fotograaf Flip Witte maakte tijdens de soundcheck en voor én achter de schermen.