Bert van den Brink & Fenne Scholte

“Weet je wie ik in september graag mee wil nemen naar Oosterbeek”, vroeg pianist Bert van den Brink in het begin van dit jaar aan onze programmeur Jasper le Clercq. “Fenne Scholte, een jonge zangeres die ik heb leren kennen op het conservatorium. Ze heeft net geweldig eindexamen gedaan.”

Als Boy Edgar Prijs-winnaar Van den Brink zoiets zegt, dan weet je dat het goed zit. Alleen al omdat hij als geen ander de kunst van het begeleiden van een solist beheerst. Of het nu Dee Dee Bridgewater was of Toots Thielemans, als geen ander weet Van den Brink hoe je moet begeleiden en tegelijkertijd een solist kunt uitdagen tot een geïmproviseerd avontuur.

Dat laatste lukt op deze laatste zwoele zomerdag in september 2022 wonderschoon. In standards als The Nearness of You, maar vooral in het eigen werk van Fenne Scholte. Op haar album wordt het uitgevoerd met gitaar, maar vandaag dus door een virtuoze pianist die gezegend is met een absoluut gehoor.

Dus daar gaan ze zondagmiddag samen het avontuur aan. Die ongelofelijk lenige zangstem en die al even lenige pianist met een gevoel voor harmonie dat je maar zelden tegenkomt.

Als altijd maakte onze fotograaf Flip Witte prachtige foto’s van de soundcheck en het optreden. Je kunt ze hieronder bekijken.