Jesse van Ruller & Maarten Hogenhuis

Soms is het resultaat van een formule meer dan de som der delen.

Dat is zeker het geval als gitarist Jesse van Ruller en saxofonist Maarten Hogenhuis op 3 juli 2022 samen op het podium van Jazz Sunday in de Kultuurwerkplaats staan.

We kiezen in de programmering van Jazz Sunday doorgaans bewust voor duo’s. Dit vanuit de gedachte dat een duo altijd een open, overzichtelijke en dus toegankelijke manier van samenspel oplevert. Duo’s zijn per definitie communicatief omdat de twee muzikanten volkomen op elkaar aangewezen zijn.

Als die twee muzikanten dan ook nog eens het talent bezitten dat Jesse van Ruller en Maarten Hogenhuis deze zondagmiddag etaleren, weet je als programmeur dat de focus op duo’s zo gek nog niet is.

Luister maar eens hoe Van Ruller invalt als Hogenhuis op vol volume uithaalt in de prachtige eigen compositie Sonder. De klankleur van sax en gitaar smelten zodanig samen dat het lijkt alsof ze door één instrument worden voortgebracht.

Jazz is geen wiskunde. Soms is 1 + 1 gewoon 3.

Onze fotograaf Flip Witte maakte tijdens soundcheck, achter de schermen en tijdens het optreden weer mooie foto’s die je hieronder kunt bekijken en eventueel kunt downloaden.