Paul van Kemenade & Stevko Busch

“Naarmate je ouder wordt, hoef je niet altijd meer zo hard je best te doen. En ik heb geleerd: als ik minder hard werk, is het resultaat vaak beter.”

Ware woorden van de door en door ervaren altsaxofonist Paul van Kemenade tijdens zijn prachtige optreden met pianist Stevko Busch op Jazz Sunday van 7 november 2021. Van Kemenade mag dan hebben geleerd te relativeren, aan zijn inzet mankeert niets deze heerlijke zondagmiddag.

De mannen hebben vandaag de schone taak de maandelijkse serie jazz-concerten in de Kultuurwerkplaats te heropenen, na de gedwongen corona-stop van ruim anderhalf jaar. En dat doen ze geweldig. Vanaf het prachtige ‘Echoes #1’ waarmee ze openen is het publiek verkocht.

Onderbroken door vaak grappige anekdotes neemt het perfect op elkaar ingespeelde duo ons mee naar muziek uit Zuid-Afrika (waar Van Kemenade al speelde vlak nadat Mandela president werd). Maar ook spelen de muzikanten betoverend mooie tracks die door Busch werden geschreven, nadat hij zich liet inspireren door gezangen uit de Russisch orthodoxe kerk. Het nummer ‘For Russia’ zorgt voor breed gevoeld kippenvel in de Kultuurwerkplaats.

Dankzij Paul van Kemenade en Stevko Busch is Jazz Sunday weer terug.

En hoe.

Onze vaste fotograaf Flip Witte maakte weer een mooie serie foto’s tijdens de soundcheck en het concert die je in het album hieronder kunt bekijken.