Spinvis & Saartje van Camp

Waar de Kultuurwerkplaats bij de meeste concerten van Jazz Sunday tot de nok toe gevuld is, is dat bij de editie van 7 juni 2020 niet het geval. Niet omdat er geen belangstelling is voor het optreden van Spinvis & Saartje van Camp. Integendeel.

De bezoekers van dit concert zitten dit keer alleen niet bij ons in de zaal, maar thuis, waar ze online genieten van de registratie van een heel bijzonder optreden.

Vanwege de maatregelen tegen het Corona-virus kon het optreden niet op de normale manier plaatsvinden. De grote bezoekersaantallen die Jazz Sunday doorgaans trekt, gaan nu eenmaal niet samen met de regels die horen bij de anderhalve meter-samenleving. Juist omdat we weten hoe hard muzikanten getroffen worden door alle Corona maatregelen, zochten we naar een oplossing om het optreden toch te kunnen laten doorgaan en het te delen met jullie, zij het in een andere vorm.

De oplossing werd gevonden in de vorm van een concertregistratie. En dus vult de Kultuurwerkplaats zich ditmaal ‘s ochtends met cameramensen en wordt een flinke batterij podiumlicht aan de balken gehangen. Daarna is de vloer voor Spinvis en Saartje van Camp. Het is hun allereerste optreden sinds de ‘intelligente lockdown’ en dat is te merken. Ze weten van geen ophouden. Het levert een prachtige registratie op die vanaf 7 juni een week lang online te zien is voor iedereen die een kaartje heeft gekocht.

Zoals altijd was onze vaste fotograaf Flip Witte aanwezig bij de soundcheck en het concert. Zijn foto’s vormen een mooi aandenken aan een bijzondere middag.

 

 

 

Hieronder vind je een fragment van het concert