Zapp 4

Op 8 maart 2020 is het alweer tijd voor de tiende editie van Jazz Sunday en dus besluiten we die dag een heuse Special te organiseren. Speciaal voor ons komt het roemruchte strijkkwartet Zapp 4 eenmalig bijeen voor een re√ľnieconcert.

Hoe we dat voor elkaar krijgen? Laten we zeggen dat het zo z’n voordelen heeft dat onze programmeur Jasper Le Clercq een van de leden van deze groep is.

Een strijkkwartet in een jazz-serie? Is dat geen vloeken in de kerk? Dan ken je Zapp 4 nog niet. Deze vier heren interpreteren op hun geheel eigen wijze muziek van vermaarde bands als Radiohead en Nirvana en spelen die middag in een tot de nok toe afgeladen Kultuurwerkplaats ook prachtige eigen composities.

Als het applaus klinkt, staat voor alle bezoekers wel vast: zo’n re√ľnie, dat mogen ze vaker doen.

Onze vaste fotograaf Flip Witte was er weer bij tijdens het concert, maar ook tijdens de soundcheck en achter de schermen toen de heren in de pauze debatteerden over het vervolg van hun optreden. Het plezier van de mannen spat van Flip’s foto’s.