Sanem Kalfa & George Dumitriu

Eerlijk is eerlijk. Toen hun namen vielen in de boekersvergadering van Jazz Sunday, werden er wat wenkbrauwen opgetrokken. “Is dit nog wel jazz?” Maar onze programmeur Jasper Le Clercq aarzelde geen moment. “Neem van mij aan, dit is zo bijzonder. Hier gaan jullie geen spijt van krijgen.”

Hij kreeg gelijk.

Sanem Kalfa en George Dumitriu kwamen op 2 februari 2020 naar ons podium. Ze zongen en speelden. En overwonnen.

Niet eerder klonk in de Kultuurwerkplaats zo’n zuivere stem met zo’n enorm bereik. Sanem Kalfa schakelde met gemak van vleiend fluisteren naar een ijselijke gil zonder het contact met George Dumitriu of het publiek te verliezen. Het loop station van Dumitriu draaide overuren om zijn lijntjes op te nemen en weer te geven terwijl hij daar overheen soleerde met zijn viool.

Het was, zo bedachten we na afloop bij de borrel tevreden, precies wat Jazz Sunday naar ons idee moet zijn: een kwaliteitslabel. Zelfs als je niet weet wat je gaat horen bij onze concerten, weet je één ding zeker: het heeft kwaliteit én is bijzonder.

Graag gunnen we je hieronder ook -letterlijk- een kijkje in de keuken en achter de schermen. Fotograaf Flip Witte was bij de soundcheck en de heerlijke lunch die de gastvrouw van Jazz Sunday Lisa Böll elke maand bereidt voor de muzikanten. Hieronder zie je een selectie van zijn foto’s.