Kika Sprangers & Martin Fondse

Ze schelen een generatie, maar ‘als je samen muziek maakt is leeftijd geen issue’ zegt componist en pianist Martin Fondse (52). En dat is op de drempel van het nieuwe jaar, op 5 januari 2020, te horen als hij samen met de jonge talentvolle saxofoniste Kika Sprangers (25) het podium van Jazz Sunday op stapt.

Fondse is een muzikale omnivoor voor wie de grenzen tussen klassiek, jazz en latin niet bestaan. Behalve een virtuoze pianist is ook is hij een veelgevraagd componist van filmmuziek. Tot onze verrassing toverde hij tijdens de soundcheck ineens een Fender Rhodes-orgel uit de achterbak van zijn auto. De karakteristieke klanken ervan bleken prachtig samen te gaan met het eigen werk van Kika Sprangers, die tussen de nummers door liet weten dat ze er op het conservatorium niet van had durven dromen ooit samen met Martin Fondse duo-concerten te mogen geven.

Gelukkig voor haar en voor ons is die droom uitgekomen.

Nog even herinneringen ophalen aan dit bijzondere duo? Hieronder vind je een selectie van de foto’s die onze fotograaf Flip Witte maakte van het optreden en van alle voorbereidingen.