Kim Hoorweg & Anton Goudsmit

En daar hadden we opnieuw een winnaar van de prestigieuze VPRO Boy Edgar prijs op het podium van Jazz Sunday. Op 3 november 2019 trad gitarist Anton Goudsmit op samen met zangeres Kim Hoorweg. Het was na vijf geheel instrumentale edities de eerste keer dat we een zangeres programmeerden en daar hebben we geen spijt van gehad.

Kim Hoorweg kent haar klassiekers uit de jazz, maar blaast ze op haar eigen manier volkomen nieuw leven in. Tijdens het optreden beperkt ze zich gelukkig niet tot covers, maar zingt ze ook veel eigen werk. Zoals het betoverende The Art of Breathing Under Water (waarvan je een klein stukje hoort in de trailer hieronder).

Ze wordt begeleid door een man die met één gitaar het geluid van een compleet orkest weet voort te brengen. Anton Goudsmit speelt een basislijn, neemt die op en soleert er vervolgens overheen. Kim Hoorweg vult aan en overstijgt de muziek, soms swingend en dan weer kwetsbaar fluisterend.