Jeroen van Vliet & Mete Erker

Soms tref je muzikanten die zo op elkaar ingespeeld zijn dat het alleen al een feest is om te kijken hoe ze met elkaar communiceren. Als ze dan ook nog eens prachtige muziek voortbrengen, is het dubbelop genieten.

Dat is het geval tijdens de vijfde editie van Jazz Sunday op 12 mei 2019. We komen daar een oude bekende tegen. Pianist Jeroen van Vliet die eerder al met Eric Vloeimans op ons podium stond, treedt dit keer op met blazer Mete Erker. Twee rasmuzikanten die al twintig jaar samen spelen en dat is te merken. Een vrijwel onmerkbaar knikje is voldoende om een inzet te timen en als Mete Erker de grenzen van de stilte opzoekt met zijn klarinet doet Jeroen van Vliet datzelfde op de piano.

Ze brachten kort voor het optreden hun nieuwe album Pluis uit en spelen daar vandaag veel muziek van. Zoals het prachtige verstilde Seeker, maar op het lekker up-tempo gespeelde Dandelion.

En het publiek? Dat is om beurten ademloos stil en dan weer uitzinnig enthousiast.