Atzko Kohashi, Maarten Ornstein & Tony Overwater

Meestal programmeren we duo’s in Jazz Sunday en dat doen we met reden. We doen dat vanuit de gedachte dat een duo altijd een open, overzichtelijke en dus toegankelijke manier van samenspel oplevert. Duo’s zijn per definitie communicatief omdat de twee muzikanten volkomen op elkaar aangewezen zijn. Maar voor de derde editie van Jazz Sunday op 2 juni 2019 kiezen we voor een trio. En wat voor trio: pianiste Atzko Kohashi, rietblazer Maarten Ornstein en bassist Tony Overwater.

Kohashi en Overwater hebben kort daarvoor het prachtige album ‘Virgo’ opgenomen met bugelspeler Angelo Verploegen. En omdat we niet konden stoppen met luisteren naar dat album, hebben we ze gevraagd de muziek live te komen spelen. Hoewel het pas net juni is, lijkt de zomer al volop losgebarsten en in een bloedhete Kultuurwerkplaats genieten we zwetend van een prachtig optreden.